Framme vid Chateau Roselle

Resan startade med solsken och GPS’n inställd på småvägar då vi endast skulle köra 26 mil för att komma till vårt slutmål Château Roselle i vindistriktet Cotes de Bourg.

Solrosor i mängder

Vi färdades genom ett böljande jordbrukslandskap med omväxlande solrosor och sockerrör.

Chateau Roselle

När vi närmade oss vårt slutmål blev det mer och mer vinodlingar med vinslott både till höger och vänster och till slut var vi framme.

Vinkurs

 

 

När vi installerat oss i vårt rum så tog vinbonden Vincent med oss på en rundtur och en grundkurs i vinframställning.

Det är endast tre faktorer som kan påverka vinets kvalitet, platsen, druvsorten och vin-odlaren.

 

 

Platsen kan man ju inte ändra på men det var mycket viktigt hur man sköter sina druvor och med vilka avstånd man planterar sina rader.  Varje planta besöks minst tio gånger per år.

Själva vinifieringen beskrevs noggrannt där det påpekades hur han framställde sitt vin för att få ut kvalitet snarare är kvantitet.  Vi fick också lära oss vad som skiljer populära Australienska och Amerikanska viner från de Franska.  Det var mycket intressant och rundturen avslutades med provsmakning.

Vi provade inte samma årgångar som vi har beställt men det verkar absolut lovande. Därefter kvitterade vi ut våra 5 lådor med totalt 60st flaskor.

Chateau Roselle

Söndagen har vi tillbringat med att åka runt i landskapet, bland annat till staden Bordeaux som är huvudort i vindistriktet.

Det fanns många pampiga byggnader speciellt ut mot floden Garonne, som rinner genom staden.  Sista bilden får visa en liten del utav staden.  I morgon Måndag börjar vi hemresan.

Bordeaux

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *