Favoriter i Repris samt en nyhet

Dagen startade med en promenad till en parkeringsplats på 25 gatan mellan 5 och 6 avenyn.  Där är det loppmarknad på Lördagar och Söndagar.  Vi var lite tidiga så det hade inte kommit igång men det är kul att titta på alla gamla prylar och mycket skräp.  Det verkar dock finnas samlare till allt från tändare, knivar mm.  Fotografier verkar också vara inne.  Efter ute loppisen fortsatte vi österut till ett parkeringshus där man också anordnar loppis i helgerna.  Det finns en del riktigt dyra saker med och man kan stå länge och lyssna på prisdiskussioner.

Mitt emot parkeringsloppisen finns ett hus med antikaffärer i fyra plan.  Högst upp finns det en stor affär med mycket fina saker.  Det är nog mer vintage än antik.  Det är inte många saker som kostar under 1000 dollar.  Tex en fåtölj med fotpall för 18 500 dollar.  Mycket lampor och dekorationer som man inte hittar på IKEA eller Mio.

Efter det fortsatte vi ner till 15 gatan och tog av västerut för ett besök på Chelsea Market som mest var för turister.  Mycket mat, bagerier mm.  Barbie dockan, Svamp Bob Fyrkant mm var tårtor som man kan beställa.  Kul kanske till ett barnkalas.

Vi gick sedan upp på High Line Park, som vi också besökte för några år sedan och då slutade den ungefär vid 17 gatan.  Nu har man förlängt parken så man kan följa den gamla järnvägen upp till 30 gatan.  Den har inte bara blivit längre utan också mycket populärare då det stundtals var lika trång som på trottoarerna i rusningstrafik.  Man har installerat mycket kost och det är ett fyrverkeri med blommor och andra växter.  Se också ett reportage av Mats Olsson på Expressen.

Efter detta tillbaka till hemtrakterna och lite förströelse tills det var dags att åka upp till 125 gatan i Harlem för ett besök på Markus Samuelssons restaurang Red Rooster.  Det var något som jag velat göra länge och nu hade vi bokat ett bord många veckor i förväg.  Tur var det, för det kom folk hela tiden som försökte få ett bord.  Maten var riktigt god med mycket smaker som är svårt att beskriva i ord.  Fried Green Tomatos lät spännande så det testade vi som förrätt och det var många smaker som kom fram efterhand från nästan lite sött i början till syrligheten i tomaterna.  Som varmrätt tog jag Fried Yardbird som var en kyckling med en kryddig grov panering serverad med mosad potatis och lite picklade grönsaker också mycket gott.  Inger tog en Chop Soy som var en vegetarisk rätt också med goda smaker.  Menyn kan ses här.  En trevlig upplevelse med god, och inte allt för dyr, mat.  Kan rekommenderas.

New York 2013 dag 5-1 New York 2013 dag 5-2 New York 2013 dag 5-3 New York 2013 dag 5-4 New York 2013 dag 5-5 New York 2013 dag 5-6 New York 2013 dag 5-7 New York 2013 dag 5-8 New York 2013 dag 5-9 New York 2013 dag 5-10 New York 2013 dag 5-11 New York 2013 dag 5-12 New York 2013 dag 5-13 New York 2013 dag 5-14 New York 2013 dag 5-15 New York 2013 dag 5-16 New York 2013 dag 5-17 New York 2013 dag 5-18 New York 2013 dag 5-19 New York 2013 dag 5-20 New York 2013 dag 5-21 New York 2013 dag 5-22 New York 2013 dag 5-23 New York 2013 dag 5-24 New York 2013 dag 5-25 New York 2013 dag 5-26 New York 2013 dag 5-28

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *